REL 02. THE GODFATHER.

.

The story tells us about “Don” Vito Corleone, the head of a New York Mafia “family”. It is his daughter’s wedding. And his beloved son Michael has just come home from the war, but doesn’t intend to become part of his father’s business. The business of the family is just like the head of the family, kind and benevolent to those who give respect, but given to ruthless violence whenever anything stands against the good of the family.

The aging patriarch of an organized crime dynasty transfers control of his clandestine empire to his reluctant son.

Don Vito lives his life in the way of the old country, but times are changing and some don’t want to follow the old ways and look out for community and “family”. It is a crime film which shows us how is “Don” Vito Corleone’s life through crime and Grafts. It was written by Francis Ford Coppola.

Bellow you can watch the official trailer of the movie:

.

REL 02. THE GODFATHER.

.

La història comença amb en Don Vito Corleone. És el cap d’una “família” de la màfia a Nova York. És el dia de la boda de la seva filla, i el seu estimat fill, en Michael, acaba d’arribar de la guerra. Però no pretén formar part del negoci del seu pare. El negoci de la família és el principal que tenen, bo i benevolent per aquells que els respecten, però violents per a qui dubta de la “bondat” de la família.

En Don Vito viu la seva vida a la forma del vell país, però els temps estan canviant i alguns d’ells no volen seguir amb els mètodes antics i volen deixar de seguir el negoci “familiar” de la màfia. És una pel·lícula de crim què ens mostra com és la vida d’en Don Vito Corleone a través del crim i els “chanchullos”. Va ser escrita per en Francis Ford Coppola.

.


Published by

Silvia Mar Menéndez de la Vega Díaz

.

Advertisements