Recipes.

.

Bellow you can read a traditional dessert from Majorca called “Coca d’albercoc“. Why don’t you try baking it?

.

Coca d’albercoc.

.

Ingredients:

  • 4 eggs.
  • 1/4 kg sugar
  • a small bowl of milk and another of oil
  • 300 g flour
  • 1 package of baking powder
  • apricots

Preparation:

  1. First of all, you have to mix the eggs with the sugar (preferably with an electric mixer than a manual one)in a big bowl. Then, you have to add to the mixture the milk and the oil and mix it again. Finally mix the flour and the baking powder with the other ingredients you’ve mixed before.

  2. When you have the final mixture, you should spread a mold and pour the mixture in it.

    If you want, you can put on the cake half apricots with sugar on it.

  3. Bake the cake 30 minutes(more or less) at 180 degrees.


.

Receptes.

.

A continuació podeu llegir una recepta d’unes postres tradicionals anomenada “Coca d’albercoc“. Per què no intentes fer-la?

.

Coca d’albercoc.

Ingredients:

  • 4 ous.
  • 300g de farina
  • 1 sobre de llevadura (canari)
  • albercocs.
  • 1/4 kg de sucre.

Preparació:

  1. Primer de tot, has de mesclar els ous amb el sucre (preferentment amb una batedora elèctrica i no manual) dins un bol gros. Llavors has d’afegir a la mescla la llet i l’oli i ho has de tornar a remenar.

    Finalment mescla la farina i la llevadura amb els ingredients que ja havíem mesclat abans.

  2. Quan estigui tot mesclat, hauries d’untar un motllo i posar-hi la mescla dintre. Si vols, pots posar damunt la coca albercocs xapats per la meitat amb sucre al damunt.

    Enforna la coca durant 30min (més o menys) a 180 graus.


Published by

Petra Llull Riera.

IES MANACOR – 1ºBATX.

.

Advertisements