Recipes.

.

Bellow you can read a traditional dessert from Spain called “Crema Catalana“. Come on! Put on your apron and give it a chance.

.

“Crema Catalana”.

Ingredients:

  • 6 eggs.
  • 1 l of milk.
  • 10 cl of liquid cream.
  • 10 g of starch.
  • 150 g of sugar.
  • 1 stick of cinnamon.
  • 1 lemon peel.

Preparation:

  1. Put the milk and the cream in a large pot together with the lemon peel and the cinnamon, let it boil and then, turn off the fire. Then let it cool down and strain off the milk.

  2. Separate the egg white from the yolks. In a recipient where you will make the Catalan cream, mix the white eggs with the sugar until the mixture has become clearer.

  3. Dissolve the starch with a little milk and mix it with the white eggs and the sugar, mix it well and then add the milk slowly. Heat it on a low flame and don’t stop mixing, until it boils.( it mustn’t boil because otherwise the eggs would have a bad texture)

  4. Put the Catalan cream in individual bowls and when it is cold put some sugar on it, after that, burn the sugar with a flame until it turns brown and hard.


.

Receptes.

.

A continuació podeu llegir una recepta d’unes postres tradicionals anomenada “Crema Catalana“. Endavant! Posa’t el davantal i prova-la.

.

“Crema Catalana”.

Ingredients:

  • 6 ous.
  • 1 l de llet.
  • 10 cl de nata líquida.
  • 10 g de midó.
  • 150 g de sucre.
  • 1 branca de canyella.
  • 1 pell de llimona.

Preparació:

  1. Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida, juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.

  2. A banda, separeu els blancs d’ou de les clares. En una cassola o cassó on fareu la crema, i fora del foc, barregeu els blancs amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.

  3. A part, diluïu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als blancs d’ou barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi a poc a poc la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició (heu de vigilar que no us arribi a bullir, perquè els ous es tallarien).

  4. Poseu la crema en bols individuals i un cop refredada espolseu-hi sucre per sobre; només us queda cremar-lo amb la pala de cremar ben calenta.


Published by

Toni Ferragut Canaves.

IES MANACOR – 1ºBATX.

.

Advertisements